ترکیبات شیمیایی انگور

برگ مو حاوی ساکارز ، لوولز Levulose ، اینوزیت Inosite ، مواد نشاسته ای و تعدادی اسیدهای آلی است.

غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک ، اسید فرمیک ، اسید سوکسینیک Succinique Acid ، اسید اگزالیک ، اسید گلوکولیک Glucolique Acid و قند می باشد.

دم خوشه انگور دارای تانن ، مواد رزینی ، تارتارات پتاسیم و اسید های آلی است.
 

ترکیبات موجود در انگور رسیده

فسفر   0/4 میلی گرم
آهن 0/4 میلی گرم
آب 75 گرم
پروتئین 1/3 گرم
سدیم 3 میلی گرم
پتاسیم 175 میلی گرم
مواد قندی 20 گرم
کلسیم 12 میلی گرم
ویتامین آ 100 گرم
ویتامین ب 2 0/03 میلی گرم
ویتامین ب 1 0/05 میلی گرم
ویتامین ب 3 0/3 میلی گرم
ویتامین ث  4 میلی گرم
{1}


 

موارد مصرف

میوه انگور خواص بسیاری دارد. و این خواص صرفا بخ میوه انگور ختم نمی شود به طور کلی تمام تجزای انگور دارای خواص بسیاری می باشد.
 

خواص درمانی میوه انگور

مبوه انگور طبق طب قدیم ایران گرم و تر است.

اخلاط بدن را متعادل می کند.

بسیار مقوی و مغذی است.

خون را تصفیه می کند.

سینه و ریه را صاف و تمیز می کند.

برطرف کننده یبوست است.

انگور برای درمان ورم معده و روده مفید است.

در درمان سل ریوی و سیاه سرفه موثر است.

برای درمان اسهال خونی از انگور استفاده می شود.

برای درمان نقرس بسیار مفید است.

افرادی که معده ضعیف دارند باید انگور را بدون پوست بخورند زیرا پوست آن دیر هضم است و موجب دل درد، نفخ و عوارض دیگر می گردد.

انگور بهترین میوه برای کسانی است که می خواهند لاغر شوند و بدن خود را از سایداوریک، سنگ های صفراوی و مسمومیت های مزمن( مسمومیت از سرب یا جیوه) پاک کنند.

اینگونه اشخاص باید در هر هفته بمدت 2 روز فقط آب انگور بخورند و رژیم آب انگور بگیرند بدین ترتیب که در هر دو ساعت یکبار آب انگور تازه را گرفته و بنوشند. مقدار مصرف روزانه تقریبا 2 کیلوگرم است و در این دو روز نباید غذای دیگری مصرف کنند فقط می توانند آب بنوشند.

رژیم آب انگور برای مبتلایان به سل ریوی و بواسیر مفید است.

برای تقویت و طراوت پوست و همچنین روشن کردن رنگ پوست، آب انگور تازه را با یک تکه پنبه بصورت بمالید و پس از ده دقیقه با آب نیم گرم محتوی کمی جوش شیرین بشوئید.

زیاده روی در مصرف آب انگور بطور مداوم ایجاد سنگ کلیه می کند. {2}


 

مضرات مصرف انگور

 
آلرژی
گرچه حساسیت به انگور آلرژی رایجی نیست اما این میوه در بعضی افراد باعث واکنش های آلرژیکی مثل کهیر، قرمز شدن بخش هایی از پوست، با خس خس نفس کشیدن و عطسه می شود. مصرف انگور می تواند باعث آنافیلاکسی (واکنش آلرژیک شدید که می تواند کشنده باشد) هم شود که نشانه ی آن احساس انسداد در گلو است.
 
تداخل با بعضی داروها
انگورها به طور طبیعی دارای خاصیت رقیق کنندگی خون هستند و از سرعت روند انعقاد خون می کاهند.

این خاصیت انگور گرچه ریسک سکته ی مغزی را کاهش می دهد و سلامت سیستم قلبی عروقی را حفظ می کند، اما مصرف همزمان این میوه با داروهای ضد انعقاد باعث کبودی و خونریزی می شود. به علاوه از آنجایی که انگور سوخت و ساز کبدی را افزایش می دهد، مصرف این میوه، داروهایی مثل فناستین را بی تأثیر می کند.
 
ریسک خفگی در کودکان
دانه های انگور به دلیل اندازه ی کوچک و شکل کروی شان می توانند در کودکان به ویژه نوزادان ۶ تا ۱۲ ماهه، باعث خفگی شوند.

برای جلوگیری از این مشکل می توانید دانه های انگور را به صورت برش خورده برای کودک خود آماده کنید.
 
مشکلات گوارشی
مصرف منظم انگور برای دستگاه گوارشی مفید است اما زیاده روی در مصرف این میوه به دلیل وجود فیبر نامحلول می تواند باعث سوء هاضمه شود.

وجود فیبر زیاد در سیستم گوارشی می تواند کار جذب مواد مغذی در روده ها را مختل کند و در مواردی باعث اسهال شود.

انگور حاوی ماده ای به نام سالیسیک اسید است که ممکن است باعث حالت تهوع، استفراغ و ناراحتی معده در افراد شود.

به علاوه مواد غذایی ای که قند زیادی دارند ممکن است باعث اسهال شوند. مصرف این مواد غذایی باعث می شود بدن به سمت روده ها آب زیادی ارسال کند.

این مسأله موجب شل شدن شدید مدفوع می شود. حتی آب انگور هم به دلیل داشتن قندهای ساده ممکن است در افراد مستعد باعث اسهال شود.

مصرف انگور می تواند باعث مشکلی به نام اسهال مسافرتی هم شود، نوعی اسهال که هنگام حضور در یک مکان متفاوت رخ می دهد که مواد غذایی یا روش های شسشتو در آنجا با محل زندگی شما متفاوت باشد.

در صورت ابتلا به اسهال مسافرتی علاوه بر انگور، بهتر است از مصرف دیگر میوه هایی هم که پوست آن ها قابل جدا شدن نیست خودداری کنید.

مصرف بیش از اندازه ی انگور می تواند منجر به مشکلات گوارشی ای مثل نفخ و باد شکم شود.

علت این مسأله آن است که از انگور بعد از هضم شدن در بدن فروکتوز (شیرین کننده ی طبیعی موجود در میوه ها و عسل) آزاد می شود.

بدن ما قادر نیست فروکتوز را به طور کامل تجزیه کند، به همین دلیل بخشی از آن به صورت هضم نشده به دستگاه گوارش راه پیدا می کند.

این قندهای هضم نشده مانند خوراکی برای باکتری های زنده ی موجود در روده ها هستند و وقتی این باکتری ها شروع به تغذیه از این مواد می کنند، گاز تولید و این مسأله منجر به بروز نفخ و باد شکم می شود.

اگر بدن عادت به مصرف روزانه ی فیبر غذایی نداشته باشد، مصرف زیاد میوه ای مانند انگور که فیبر زیادی در خود دارد می تواند باعث حالت تهوع و استفراغ شود.

هسته های انگور هم در بعضی افراد باعث آپاندیسیت می شود. هسته های هضم نشده یا حتی باقیمانده ی میوه ی انگور ممکن است باعث شکم درد شدید شود.

فیبر نامحلول در انگور باعث تحریک مجرای روده ای معده ای می شود، به همین دلیل در صورت ابتلا به سندرم روده ی تحریک پذیر، مصرف این میوه ممکن است باعث بروز مشکلاتی شود. افراد مبتلا به این سندرم هرگز نباید با معده ی خالی انگور بخورند.
 
افزایش وزن
مصرف زیاد انگور در یک وعده می تواند کالری زیادی را وارد بدن کند، مسأله ای که فواید این میوه را خنثی می کند و ریسک ابتلا به افزایش وزن را بالا می برد.

انگور کالری زیادی ندارد اما زیاده روی در مصرف آن می تواند مانع از کاهش وزن شود.

بالا رفتن سطح کربوهیدرات بدن: مصرف زیاد انگور می تواند باعث بالا رفتن بیش از اندازه ی سطح کربوهیدرات در بدن شود.

کربوهیدرات ها منبع اصلی تأمین انرژی بدن ما هستند. اما زیاده روی در مصرف مواد غذایی کربوهیدرات دار می تواند مشکلاتی مثل افزایش وزن، دیابت نوع دو، نفخ و خستگی آدرنال به دنبال داشته باشد. {3}

پی نوشت:
1.www.namnak.com
2.www.poponik.com
3.www.rooziato.com